STATUS: PREPRODUCTIE

Professor Kibo

Kibo is een professor bioloog. Als je professor bent, wil dat zeggen dat je heel veel geleerd hebt over een bepaald ding. Meer nog dan een leraar op een gewone school. En wat is een bioloog? Een bioloog weet alles van mensen, dieren en planten. De leer van deze onderwerpen samen heet dan weer: biologie. Kibo houdt vooral van dieren en planten en daarom geeft hij daar juist les in!

Kibo is een vriendelijke aap en geeft kinderen graag les over de dieren en planten die in de natuur voorkomen. Van een klein miertje tot een grote olifant, van grassprietje tot palmboom... hij weet er alles van! Hij vindt het ook belangrijk dat jij leert welke vruchten je bijvoorbeeld kunt eten als je ooit in de natuur bent. En zeker ook zo belangrijk: Kibo leert je welke vruchten je zeker niet moet eten omdat je daar ziek van kunt worden!

Kibo is vaak druk met van alles, daardoor kan hij soms wat vergeetachtig zijn. Het kan zijn dat hij tijdens de les aan jou vraagt of je hem wilt helpen, dus je moet altijd goed opletten! Wat goed helpt om dingen te onthouden zijn liedjes! Over elk dier zingt hij een liedje. Als je de liedjes straks uit je hoofd kent en mee kunt zingen, kun je net zo wijs worden als Kibo!

Klaar voor de les?

Programma titel: Professor Kibo

Aantal uitzendingen: Nader te bepalen (Seizoen 1)

Zender: Mpire TV

Netto lengte: 8 minuten